Фундук сушений: Природний смак та поживні властивості

Фундук сушений: Природний смак та поживні властивості

Сушений фундук – апетитний та поживний продукт. Ядра горіха доповнять звичний раціон, стануть цінною добавкою до різних страв та кондитерських виробів. Плоди у висушеному вигляді – один з найулюбленіших перекусів спортсменів, веганів та прихильників здорового способу життя. Високий вміст рослинного білка, мінералів, вітамінів та інших поживних мікроелементів становить неабияку користь для здоров’я. 

Користь сушеного фундука

Лісовий горіх у висушеному вигляді є поживним та смачним. Плід характеризується розсипчастою білою м’якістю та яскравим, трохи солодкуватим смаком з карамельним ароматом. Сирий сушений фундук дуже корисний – вітаміни, що містяться в ньому, амінокислоти та мінерали легко засвоюються в організмі та допомагають зміцнити імунітет.

Такий смаколик менш калорійний на відміну від смажених ядер. Додавання 400 грамів плодів у харчування здатне задовольнити добову потребу людини. Також сушений фундук може замінити м'ясо або рибу. Саме завдяки харчовій цінності горіха ядра люблять додавати у меню вегетаріанці.       

Включення в щоденний раціон плодів здатне запобігти більшості захворювань:

  • анемія;

  • хвороби судин та серцево-судинної системи;

  • діабет;

  • підвищений холестерин;

  • варикоз.

Регулярне споживання ядер лісового горіха необхідно для здоров’я серця. Фундук покращує пам'ять, нормалізує тиск та запобігає передчасному старінню клітин. Високий вміст клітковини у плодах дозволяє м’яко очищувати кишечник від неперетравленої їжі.

Використання сушеного фундука

Лісовий горіх часто використовують у кондитерській та молочній промисловості, оскільки ядра мають незамінні смакові якості. Цілісний сушений фундук дуже часто додають у плитки шоколаду та цукерки. Плоди у роздробленому вигляді застосовують для приготування випічки, сирних десертів та морозива. 

Фундук у висушеному вигляді чудово вписується у склад легких салатів та служить прикрасою для будь-яких страв. З ядер виходять вершки, масло, борошно та інші продукти для приготування поживних виробів. Фундукова олія за своїми якостями не поступається мигдальній – вона є основою багатьох товарів у виробництві косметики, парфумерії, мила тощо.

Окрім харчової промисловості сушені ядра використовуються під час лікування анемії: слід додавати їх до кураги та меду. Таке поєднання – відмінне джерело вітамінів для покращення обміну речовин в організмі. Часто фундук входить до складу багатьох асорті горіхів. 

При всій користі необхідно правильно вибирати лісові горіхи. Очищений фундук у сушеному вигляді потрібно з обережністю купувати на ринку, адже є ризик придбати продукт разом з цвілевими грибами. Головні ознаки наявності афлатоксинів – темні плями та затхлий неприємний запах.

Джерело: https://do-smaku.com.ua/gorihy/funduk-syroj-sushenyj/